Simplified

mulai dari yang paling sederhana

Google Boso Jowo

with 23 comments

Iseng-iseng ketika searching di google.co.id, ganti pilihan bahasa. Sebelah kanan bawah klik “Boso Jowo“, reaksi ketika membaca tulisan-tulisannya pertama kali adalah tersenyum geli hihihihi… Siapa sih yang buat? Kok kosakata yang dipakai bikin ketawa :D .

google_boso_jowo

Bagi yang fasih berbahasa jawa pasti akan merasa geli membaca tulisan yang digunakan itu, apalagi yang sehari-harinya bahasa jawa yang digunakan “krama inggil” (baca: kromo inggil).  Frase yang paling membuat saya geli adalah “Kulo Kroso Bejo” kalau di google.co.id yang berbahasa Indonesia merupakan terjemahan dari “Saya Sedang Beruntung“. Are you kidding?

Mungkin yang mendesain memang ingin membuat orang yang menggunakan mesam-mesem (maklum selera humor orang jawa tinggi). Padahal ada frase lain yang agak sedikit formal, contohnya “Kulo Nembe Untung“, “Kulo Lagi Bejo“, atau “Aku Jek Bejo“. Tapi kayaknya juga nggak lebih baik dari yang “Kulo Kroso Bejo” he..he..Ada juga frase “Google Nggoleki“, kenapa nggak memakai bahasa krama inggil saja semisal “Google Ngucali” kan lebih enak rasanya. Anyway, cukup terhibur dan senang karena ada terjemahan bahasa daerah untuk mesin pencari paling pintar sejagat ini. Mungkin nanti ada juga untuk bahasa Sunda atau bahasa daerah lainnya. I hope so

Jadi pengen lihat Kamus Besar Bahasa Jawa, ada nggak ya?

About these ads

Written by rakhmawan

April 13, 2008 at 10:39 am

Posted in Serba-Serbi

Tagged with , ,

23 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. hahahaha lucu tuuw.. coba ada bahasa madura juga xixixixi
    keren bgt!!

    nindya

    April 13, 2008 at 12:24 pm

  2. Salam kenal.
    Wah, taun wingi jane aku sakanca wis pengin protes, merga ejaan sing digawe “Google Boso Jowo” kuwi dudu ejaan sing lumrah digunakake media cetak basa Jawa kaya ta: Jaya Baya, Panjebar Semangat, Djaka Lodang, lan lembar-lembar khusus ing Suara Merdeka lan Solo Pos, umpamane.

    Emane, aku isih durung pati dhamang, kepriye carane protes, alamat pengurus Google biro Indonesia ya durung weruh.

    Hayo, sapa bisa aweh pitulungan ya?

    MAturnuwun,

    Salam

    Bonari

    Bonari Nabonenar

    April 14, 2008 at 10:15 am

  3. @Bonari Nabonenar

    Salam kenal dan salam hangat.. oh mas saking Paguyuban Pengarang Sastra Jawa Surabaya (PPSJS), kedahe mas ngertos sanget kaidah Boso Jawa ingkang lumrah.. inggih punika memang radi kirang sreg tutur bahasane.

    Menawi mas sekalian arep protes saged mawon, kantor cabang google paling cerak punika wonten ing Singapore. Nanging nek arep protes lewat email mawon, wonten complaint prosedur ing website e

    http://www.google.com/intl/en/contact/index.html

    Mugi-mugi saged bantu mas

    Salam
    rakhmawan

    rakhmawan

    April 14, 2008 at 2:45 pm

  4. Aku sih ra pengen melu-melu .. pengen melu ngguyune wae .. he he ..

    ybandung

    April 15, 2008 at 3:42 pm

  5. wah ki boso jowone google durung sesuai karo ESWD (Ejaan Sing Wis Disempurnakke)
    ..
    Coba mas, gawe Linux Boso Jowo, lambange dudu pinguin ning menthog :D

    hamka

    April 15, 2008 at 6:33 pm

  6. @ybandung
    iya mas lumayan menyegarkan pikiran.. he..he.. Sekarang udah jadi default google search saya, siapa tau “Kulo Kroso Bejo” beneran :D

    @hamka
    mendingan lambange pitik cemani, irenge podo karo pinguin :D

    rakhmawan

    April 16, 2008 at 9:47 am

  7. Mugo-mugo bejo terus wes .. Matur nuwun njenengan wis mampir neng blog’e nggonaku he he ..

    ybandung

    April 16, 2008 at 3:30 pm

  8. Sampun protes mas ,cobi sampeyan mikir idene wong jowo ,iso opo ora ??
    timbang protes melok mikir , sampurnaken google jowone, ngotennn , pripun???

    sulistiyo

    July 24, 2008 at 6:54 pm

  9. Sing jenenge wong jowo kuwi iku akale ora abis2 opo ae iso dilakoni….percoyo ora..karebmu…

    m1jurrangga

    August 20, 2008 at 7:34 pm

  10. wah, yen ngendikan ngagem boso jawi niku nggih wanci kathah pirangan-piranganipun. Njih to. Wonten Banyumasan, Jawi Surokartoan, Jawi Soroboyoan, lsp.

    Hla badhe dipun synergy menopo kados pundi.

    Salam kemawon.

    horotoyono

    September 27, 2008 at 2:02 pm

  11. Wah , wis apik kuwi, nadyan to boso jowone durung apik, paling ora wis ono sing miwiti,tinimbgang ora ono babar pisan, kanggo sing nggawe gogle jowo, kritikan kuwi tandane wong-wong kuwi isih tresno (cinta) menyang boso jowo, ngono ugo kanggo mas bonari nabobenar, aku yakin panjenengan iso banget nyerat jowo ( boso jowo ) kanthi apik lan pepak, mungkin yen katulis kanthi apik malah okeh sedulur sing ra ngerti, matur nuwun

    mamangmurko

    October 7, 2008 at 10:53 am

  12. kepriye generasi muda jawa, kok katone kalah karo wong malaysia, nang malaysia kono malah wis ono kamus boso jowo, nanging isih smrawut, tapi saben-saben tansah ono perbaikan, munkin ing 10-20 tahun kepungkur biso-biso wong jowo yen belajar bahasa jawa menyang malaysia
    dospundi puniko ????

    ijawa tanpo blangkon

    October 7, 2008 at 10:58 am

    • wong jowo mosok lek belsjsr boso jowo kok nyang malaysia seh iku piye

      udin

      October 31, 2009 at 12:58 pm

  13. Yo maklum wae mas,cah-cah saiki kan luweh fasih boso prokem dr pd boso ibune,khususe boso Jowo. Termasuk aku iki, lahir neng Sumatera terus urip nggolek pangan neng Kalimantan sing lingkungane roto-roto nganggo boso daerah setempat. Umpomo kon boso kromo inggil, isone yo mung Inggih karo mboten.Iku thok.
    Google kuwi pinuture dudu ko ahli boso Jowo tp wong Jowo sing merantau neng Singapura,dadi yo sak kenone wae nyusun kosa katane (kasarane sak udele dewe).
    Matur nuwun mas.
    Salam nggo konco2ku sing jek kul ng Jogja

    Begy-Borneo

    October 25, 2008 at 10:43 am

  14. Badhe padhos kamus basa Jawi? Wonten kok, naminipun Bausastra basa Jawa” Ananging namung wonten terjemahan saking basa Jawi dipun tejemahaken dateng basa Indonesia, mboten wonten ingkang kosok wangsulipun, basa Indonesia diterjemahaken dateng basa Jawi. Bilih panjenengan badhe ngersaaken saged tindak pinarak dateng griya kula.

    juda

    November 20, 2008 at 2:31 pm

  15. Kasinggihan Bapak2 Ibu2 mas2 mbak2 adik2, kawula njih namung remen gemujeng kemawon maos ngendikanipun panjenengan sedaya

    obo

    April 8, 2009 at 12:47 pm

  16. aku taurung melihat ompu2 babatang balikur, ono opo?
    aku yogo bariak, ono opo?
    ngone moi2 gea mancia himo2, ono opo??

    aku me eti moyo…..jdi bgitu sudah ;)

    salam “Syamsul umagapi”

    Yadhi Bejo

    April 27, 2009 at 12:10 am

  17. Google boso jowo pancen oye.

    Haryanto

    December 8, 2009 at 6:23 am

  18. Google boso Jowo iku wis lumrah , mergone boso Jowo kuwi mlebu urutan no 12 boso sak nDonya . Konco konco iso nggoleki ning Wikipedia urutan boso ndonya nomer 1 boso Mandarin , no 2 Hindi , no 3 Spanyol , no 4 Inggris , no 5 Arab , dll ono Jepang , Urdu , no 12 BOSO JOWO , malah boso Itali , Korea sak ngisore boso Jowo . Dadi lumrah yen boso Jowo mlebu boso utomo NDONYA diukur soko jumlah populasi sing nuturake .
    Matur nuwun .

    ADINOTO

    May 14, 2010 at 9:59 am

  19. Tulong yo aku di ajari boso jowo pak saiki tak enteni cepet.

    Bbhasa jawa

    August 20, 2010 at 9:54 pm

  20. Ingin bhs jawa

    Bbhasa jawa

    August 20, 2010 at 9:56 pm

  21. saya mau tanya arti kedaprak

    darkman

    December 1, 2011 at 7:07 am

  22. piye

    Tatang

    January 26, 2013 at 12:33 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: